donderdag 29 maart 2012

Welke Zendknop doet het niet?

Update 30 maart, 07.00 uur: Het probleem is opgelost. Bedankt voor jullie medewerking!

Beste Landlevers, onze technici zijn druk bezig om het cadeauprobleem op te lossen. Bij dit probleem kun je wel cadeaus ontvangen, maar niet verzenden. Ook wensen kunnen niet verzonden worden.

Onze technici willen graag het volgende weten: Welke situatie is bij jou van toepassing?

1. Zendknop 1 geeft geen reactie:

2. Zendknop 2 geeft geen reactie:


3. Zendknop 3 geeft geen reactie:


4. Alle zendknoppen doen het, maar het cadeau komt toch niet aan bij de ontvanger.

Laat, liefst op de Facebook Fanpagina, je antwoord achter!

Maak het je gemakkelijk met de Landbouwmachine

Beste Landlevers, het gemak dient ook de boer. Beter gezegd: er is nu een Landbouwmachine die het harde werken op de boerderij wat gemakkelijker maakt! Deze machine kan zowel zaaien als oogsten. En hoe: met 1 klik met de muis plant of oogst hij je complete boerderij!
Hoe werkt hij?
Eerst moet je deze machine kopen voor 800 munten. Je vindt hem in de Winkel bij Auto-piloot. Maar hij werkt pas als je er Benzine in doet. De Benzine is te koop in de Winkel, in 3 volumes: 12 liter voor 10 D, 50 liter voor 35 D, en 100 liter voor 50 D. Ook de Benzine is te vinden bij Auto-Piloot in de Winkel.

Om de machine te laten planten, moet je zorgen dat er minstens 1 akker is die je kunt beplanten. Maar beter is natuurlijk om je hele land leeg te maken. Klik daarna op de Landbouwmachine om je complete land in 1 keer te planten.

Om de machine te laten oogsten, moet je zorgen dat er minstens 1 gewas klaar staat om geoogst te worden. Maar beter is natuurlijk om te wachten tot heel je land in bloei staat! Klik daarna op de Landbouwmachine om je complete oogst in 1 klik binnen te halen.

1 keer oogsten, of 1 keer zaaien met de Landbouwmachine, kost 10 liter Benzine. Het maakt niet uit hoe groot je land is, of hoeveel akkers je ermee zaait of oogst, de prijs is altijd: 10 liter Benzine per keer.

woensdag 28 maart 2012

Probleem met versturen van Cadeaus en Wensen

Beste Landlevers, velen van jullie ondervinden op dit moment een probleem met het cadeausysteem in Landleven. Het verzenden van cadeaus lukt niet, en ook lukt het niet om wensen (verzoeken) te sturen aan buren voor cadeaus.

We zijn van dit probleem op de hoogte. Onze technici werken naarstig aan een oplossing.

Update: Het probleem treft met name gebruikers van Internet Explorer (IE). We adviseren daarom om een andere browser te gebruiken.
(Met dank aan Kim Ferrare-Earwood, boerin op Family Farm.)

Helaas is het voor ons niet mogelijk om iedereen afzonderlijk terug te mailen. Vandaar deze bijdrage op het weblog.

Onze excuses voor het ongemak.

zaterdag 24 maart 2012

Wat we behalve de Paaseieren nog meer hebben geupload

Klokje = "Beperkt
Verkrijgbaar"
Beste Landlevers, hallo allemaal. We hopen dat je de Paaseieren in de Winkel inmiddels gevonden hebt en dat alle boerderijen er steeds Paas-achtiger komen bij te liggen! Zorg wel dat je op tijd bent, want de Paaseieren zijn maar in beperkte hoeveelheid en/of in beperkte tijd verkrijgbaar. 

Je kunt dat zien aan het klokje dat erbij staat. Dit icoontje is in de plaats gekomen van de roodwitte letters die vroeger aanduidden dat een item beperkt verkrijgbaar was. 

Verder zijn er nog enkele dingen veranderd in Landleven. Misschien heb je het al gemerkt: je Level Up scherm en het Beloningsscherm wanneer je een opdracht hebt volbracht, hebben een nieuw jasje gekregen.
Het nieuwe Level Omhoog scherm.
Ook hebben we iets geupload dat je niet direct kunt zien. Het is een technische aanpassing die een eind moet maken aan de meeste problemen met het versturen van cadeaus. Mocht je nog steeds problemen hebben met cadeaus, laat het ons dan weten. 

Ga naar je boerderijscherm, scroll helemaal naar onder, en klik op de link Contacteer de Ontwikkelaars. Geef een geldig mailadres op (maak geen typefouten), en vink het vakje aan om ons te laten weten wie je bent - dit is zeer belangrijk!

donderdag 22 maart 2012

Zo mail je Landleven het best

Hallo boerinnen en boeren! Dagelijks krijgen we mails van jullie binnen. Een aantal daarvan gaan over problemen, waarvoor je onze hulp nodig hebt. Die geven wij natuurlijk graag! Maar... soms kunnen we niets doen, omdat de nodige gegevens ontbreken.

Landleven mailen
Je kunt ons mailen via de link helemaal onderaan je boerderijscherm. Deze link laadt ook als het spel zelf niet laadt.
Als je op deze link klikt, opent het volgende scherm:
Kies hier waarvoor je ons wilt contacteren. Meestal zal dat de bovenste optie zijn (een bug of probleem met de app rapporteren).
Als je deze optie kiest, klapt er een menu uit. Dit moet je invullen. Een paar dingen zijn daarbij extra belangrijk.
 

  1. Kies eerst het soort probleem. Anders wordt je bericht niet verstuurd.
  2. Ten tweede: vul je mailadres in! Zonder mailadres kunnen we je niet terugmailen. Vul een mailadres in dat je zelf gebruikt, en maak geen tikfouten! Als je geen antwoord krijgt, check dan je spamfilter.
  3. Ten derde: beschrijf je probleem of vraag zo exact mogelijk! Met een mail zoals "Mijn spel doet het niet", of "ik kan niets verzenden" kunnen we niet veel. Details graag! Hoe meer je over het probleem kunt vertellen, hoe meer kans dat wij het snel kunnen oplossen.
  4. Ten vierde: Vink het vakje aan bij "Laat de ontwikkelaar weten wie ik ben"! Als je dit aanvinkt, krijgen wij automatisch je Facebook User ID nummer. Dat nummer hebben we nodig om je te kunnen helpen. Zonder dit nummer kunnen wij meestal niets voor je doen! 
Klik tenslotte op Verzenden. Je krijgt dan een bevestiging dat je bericht naar ons is verzonden.

dinsdag 20 maart 2012

Hoe maak ik een Screenshot?

Zo maak je een screenshot van je boerderij:

1. Neem je boerderij zo goed mogelijk op je beeldscherm.
2. Druk op “PrintScreen” (“PrtSc” op sommige toetsenborden)

3. Open het programma Paint. Dit zit op elke Windows-computer. (Klik linksonder op het Windows-logo en selecteer Paint. Zie je Paint er niet bij staan? Klik dan op "Alle Programma's". Daar staat het wel bij.)

4. Druk tegelijkertijd op de Control-toets (de toets met “Ctrl” erop), en op V. Tegelijkertijd dus, niet om de beurt! Je boerderij verschijnt nu in beeld.

5. Sla je boerderij op. Dit doe je door de functie “Opslaan Als” aan te klikken. Kies de optie om het bestand op te slaan als “JPG”-bestand.
Open dit menu via het icoontje linksboven. Klik op Opslaan Als, en kies "JPG-afbeelding".
6. Kies nu het mapje waar je het bestand wilt opslaan. Bijvoorbeeld bij “Mijn Afbeeldingen”.

7. Klik op de knop “Opslaan”.

Doe mee aan de Landleven Paaswedstrijd!

Hallo allemaal! Het is al weer een tijdje geleden dat de laatste wedstrijd afliep. Hoog tijd voor een nieuwe wedstrijd! :-)

Het thema van deze boerderij ontwerp wedstrijd is - hoe kan het ook anders - Pasen. De opdracht luidt: Maak een zo mooi mogelijke Paasboerderij!

De Prijzen
Voor de winnaar is er opnieuw een dikke zak met 50 Daalders. De tweede plaats krijgt 30 Daalders, de derde plaats 20 Daalders. Na het oordeel van de Jury, is er ook dit keer weer een BoerenLandlevenAward Publieksprijs van 25 Daalders.

Wat is een Paasboerderij?
We nemen dit begrip heel breed. De minimum-eis is: je moet minstens 1 Paas-attribuut op je boerderij hebben om te mogen meedoen. Dus: 1 Narcis, 1 Chocolade Paashaas, 1 Ei, zelfs 1 Konijn rekenen we al goed. Ook religieuze symbolen die met Pasen te maken hebben, tellen we mee. Bedenk: hoe Paas-achtiger je boerderij is, hoe meer kans je maakt. En natuurlijk: maak er vooral wat moois van!

Tot wanneer inzenden?
Je kunt inzenden tot en met Paasmaandag 9 april, 23.59 uur.

Hoe inzenden?
  • Maak een screenshot van je Paasboerderij.
  • Mail deze naar landleven.helpdesk@gmail.com.
  • Vergeet je Facebook User ID nummer niet!! (Of de link naar je Facebook Profielpagina.)
  • Let op: Pas wanneer je een bevestiging hebt van Lennard Landleven dat je boerderij is ontvangen, telt hij mee.

Hoe maak ik een screenshot?
Een screenshot maken gaat zo:
  1. Zorg dat de boerderij op je computerscherm staat.
  2. Druk op Ctrl-C.
  3. Open Word of Paint.
  4. Druk op Ctrl-V.
  5. Sla het bestand op.
  6. Voeg het als bijlage toe aan de mail.}
    Kijk voor uitgebreide details hier.

Spelregels
  • Eerst beslist de Jury over de 1e, 2e, en 3e prijs.
  • Daarna beslissen de Facebook-gebruikers over de BoerenLandlevenAward Publieksprijs.
  • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  • Je mag zo veel keer inzenden als je wilt, maar je kunt maar 1 Juryprijs winnen.
  • Photoshoppen is niet toegestaan.
  • De Jury beoordeelt alleen wat op de foto te zien is.

maandag 19 maart 2012

Tips bij de Paasopdrachten Deel I

Lieve Landlevers, zoals jullie zien in het spel zijn de eerste Paasopdrachten begonnen! Sommigen van jullie hebben ze zelfs al af - de allersnelste Landlever jaste de Paasopdrachten Deel I er even in een uurtje doorheen. Voor zover we hebben kunnen zien tot nu toe tenminste. :-)
 

Om de rest van jullie van wat informatie te voorzien, is hier uitleg en tips bij de Paasopdrachten Deel I.


Algemeen

  1. Om de Paasopdrachten Deel I te volbrengen, moet je minimaal level 14 zijn. Dit vanwege de Broodmachine (Bakkerij) die je nodig hebt: die kun je kopen vanaf level 14.
  2. Voor de goedkoopste manier om deze opdrachten te voltooien, heb je 6 Daalders nodig. Daarvan krijg je er 3 terug als beloning, dus per saldo kosten deze opdrachten slechts 3 Daalders.
  3. Er zit een timer op de opdrachten, zodat je altijd precies weet hoeveel tijd je nog hebt.

1. Oogst 20 Narcissen
Appeltje-eitje: gewoon 20 van deze gele bloemen zaaien, 5 uren wachten (of Kunstmest gebruiken), en oogsten.


2. Verzamel 4 Paaseieren
Deze kun je helemaal gratis krijgen als cadeau van je buren.


3. Koop een Chocolade Paashaas
Geen Daalders nodig hiervoor, alleen munten.


4. Produceer 60 Roze Paaseieren
Hiervoor moet je een Paasei-machine kopen. Deze kost 1100 munten. Om hem af te bouwen, heb je de volgende onderdelen nodig: 12 Gereedschap, 10 Schroeven, 1 Tube Verf en 1 Kwast. De kwast kost 6 Daalders, de andere materialen zijn gratis te krijg van je buren. Bij de beloning van deze opdracht krijg je ook nog eens 3 Daalders terug.
De machine maakt elke minuut een Roze Paasei. Deze eieren brengen 126 munten per stuk op als je ze verkoopt.

5. Maak een Paasmand

Koop de mand eerst voor 900 munten. Maak hem daarna af met 10 Bloemen, 10 Tubes Verf en 12 Bamboeringen. Deze kun je allemaal gratis en voor niks krijgen van je buren.


6. Produceer 120 Broden
Hiervoor heb je de Broodmachine (Bakkerij) nodig. Een goedkope machine, want hij kost slechts 650 munten en je kunt hem direct gebruiken. Om Brood te maken, heb je Ei en Bloem nodig. 


Vrolijke Paasoogst!

maandag 5 maart 2012

Zo werken de Machines

Hallo beste Landlevers. We krijgen van jullie vaak fabelachtig goede ideeën toegestuurd, onder andere voor nieuwe machines. Jammer genoeg moeten we een aantal daarvan toch afwijzen, niet omdat het idee niet goed zou zijn, maar simpelweg omdat het niet past in de manier waarop de machines in Landleven nu eenmaal zijn geprogrammeerd. We leggen het even uit.

Vaste en variabele ingrediënten
De Machines in Landleven werken allemaal op dezelfde manier. Ze maken verschil tussen vaste ingrediënten, en variabele ingrediënten.

De vaste ingrediënten van een bepaalde machine, kunnen niet veranderd worden. Ze liggen altijd vast. Voor alle produkten die deze machine kan maken, zijn de vaste ingrediënten nodig. Er kunnen 0, 1, 2, 3, of 4 vaste ingrediënten zijn.

Daarnaast heeft elke machine 1 variabel ingrediënt. Nooit meer dan 1, en ook nooit minder dan 1. Door te variëren met dit ingrediënt, kan dezelfde machine verschillende produkten maken. 

Bijvoorbeeld de kleine Taartmachine (voor de vruchtentaarten). Deze heeft als vaste ingrediënten Bloem en Honing. Dus elk produkt dat deze machine kan maken, wordt gemaakt met Bloem en Honing, plus nog 1 ingrediënt: het variabele ingrediënt. Als het variabele ingrediënt Appel is, maakt de machine Appeltaart. Als het variabele ingrediënt wordt overgeschakeld op Aardbeien, maakt hij Aardbeientaart. Enzovoorts.
De Taartmachine heeft 2 vaste ingrediënten: Bloem en Honing.

Combinaties
Daarnaast mag elke combinatie van vaste ingrediënten maar 1 keer voorkomen in het spel. Stel je voor dat 2 verschillende machines, dezelfde vaste ingrediënten zou gebruiken. Dan zou het spel de 2 machines niet meer uit elkaar kunnen houden!

Dit alles levert natuurlijk enige beperkingen op. Maar gelukkig zijn er nog talloze combinaties van ingrediënten wel mogelijk, meer dan we ooit zullen kunnen ontwerpen! We zijn ervan overtuigd dat de stroom ideeën die jullie ons sturen, nooit zal opdrogen!