maandag 5 maart 2012

Zo werken de Machines

Hallo beste Landlevers. We krijgen van jullie vaak fabelachtig goede ideeën toegestuurd, onder andere voor nieuwe machines. Jammer genoeg moeten we een aantal daarvan toch afwijzen, niet omdat het idee niet goed zou zijn, maar simpelweg omdat het niet past in de manier waarop de machines in Landleven nu eenmaal zijn geprogrammeerd. We leggen het even uit.

Vaste en variabele ingrediënten
De Machines in Landleven werken allemaal op dezelfde manier. Ze maken verschil tussen vaste ingrediënten, en variabele ingrediënten.

De vaste ingrediënten van een bepaalde machine, kunnen niet veranderd worden. Ze liggen altijd vast. Voor alle produkten die deze machine kan maken, zijn de vaste ingrediënten nodig. Er kunnen 0, 1, 2, 3, of 4 vaste ingrediënten zijn.

Daarnaast heeft elke machine 1 variabel ingrediënt. Nooit meer dan 1, en ook nooit minder dan 1. Door te variëren met dit ingrediënt, kan dezelfde machine verschillende produkten maken. 

Bijvoorbeeld de kleine Taartmachine (voor de vruchtentaarten). Deze heeft als vaste ingrediënten Bloem en Honing. Dus elk produkt dat deze machine kan maken, wordt gemaakt met Bloem en Honing, plus nog 1 ingrediënt: het variabele ingrediënt. Als het variabele ingrediënt Appel is, maakt de machine Appeltaart. Als het variabele ingrediënt wordt overgeschakeld op Aardbeien, maakt hij Aardbeientaart. Enzovoorts.
De Taartmachine heeft 2 vaste ingrediënten: Bloem en Honing.

Combinaties
Daarnaast mag elke combinatie van vaste ingrediënten maar 1 keer voorkomen in het spel. Stel je voor dat 2 verschillende machines, dezelfde vaste ingrediënten zou gebruiken. Dan zou het spel de 2 machines niet meer uit elkaar kunnen houden!

Dit alles levert natuurlijk enige beperkingen op. Maar gelukkig zijn er nog talloze combinaties van ingrediënten wel mogelijk, meer dan we ooit zullen kunnen ontwerpen! We zijn ervan overtuigd dat de stroom ideeën die jullie ons sturen, nooit zal opdrogen!

17 opmerkingen:

 1. Een soort van milkshake of smoothie machine zou dus kunnen. Melk als vast ingredient en fruit als variabel. Deze combinatie is er nog niet. Een sapmachine heeft geen vast ingredient, alleen variabelen zoals fruit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja helemaal mee eens of je kunt de sapmachine gebruiken om de shakes te maken

   Verwijderen
 2. Misschien nog een tip een aardappelmachine die puree maakt en dan een machine voor stamppot te maken. Vast product is dan aardappelpuree en dan groente als variabel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een maschien die de pluimen verwerkt
  bijvoorbeeld kussen makken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. alles duidelijk maar is het voor jullie wel mogelijk om de opslagloods te programeren dat daar ook onvoltooide machines in geplaatst kunnen worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nou Milkshake zal vast niet lukken daar je de yohurtmachiene al hebt die melk ( geit) en variabel fruit gebruikt, het idee van sapmachiene zal vast wel lukken.

  en ook een goed idee wat men al aanvoerde maak iets voor de veren die nu onnodig zijn , want ze worden alleen gebruikt voor een opdracht

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarom is het niet mogelijk om net zo veel sprinklers te kunnen aanleggen als je land hebt? Als je 35x35 landjes hebt, heb je 1225 sprinklers nodig. Maar je kunt er maar 1175 aanleggen. Waarom is dat???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. DAT KAN WEL DAN MOET JE JE STENEN IRRIGATIEPIJPEN UITBREIDEN DAN KUN JE OOK MEER SPRINKLERS KWIJT

   Verwijderen
 7. hoihoi, Welke onderdelen heb je nodig voor je boomkas?
  En hoeveel bomen kunnen erin?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. boomglazen boombalken of zo iets, er kunnen 6 bomen in

   Verwijderen
 8. Ja ik zocht ook al iets voor de boomkas... 6 bomen is wel erg weinig...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik dacht aan een frietjes machine.

  aardappelen
  olie
  ketchup evtiets met de pinda's

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mayonaise maken van ei en olie?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waarom kan de combinatie blauwe druif en suiker wel in de snoepmachine en in de blikjesmachine??

  BeantwoordenVerwijderen
 12. van munten ,daalders kunnen kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. waarom kan de machine die we met pasen kregen niet weggedaan worden? ik hoef geen paaskuikens meer te sparen, en als ik op de opbergdoos klik om m weg te doen zegt ie: je kujnt geen onvoltooide machine's wegdoen.

  Hoe krijg ik deze paas eier machine weg? pasen is allang achter de rug, ik wil geen 60 daalders betalen om m alsnog af te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waar kan ik milkshakes maken, ik zit op level 30

  BeantwoordenVerwijderen