zondag 1 april 2012

Tips en Uitleg bij de Paasboom-Opdrachten

Beste Landlevers! Zoals jullie inmiddels hebben gezien, is nu ook de 2e serie Paasopdachten in Landleven geopend! We hebben geprobeerd om deze keer ook eens wat anders te doen dan alleen maar oogsten, bouwen en produceren. Want de meesten van jullie kunnen dat zo onderhand wel dromen (zelf dromen we er ook wel eens van: het begrip schaapjes tellen heeft voor ons een nieuwe betekenis gekregen!). Daarom zijn hier tips en uitleg bij deze Paasopdrachten.

Deze opdrachten kun je spelen zonder Daalders te gebruiken!
Een timer geeft aan hoe lang je nog hebt om de Paasbom-opdrachten te voltooien.
1. Zoek 10 Blauwe Paaseieren
Bij deze opdracht moet je 10 Blauwe Paaseieren zoeken. De Paashaas verstopt deze in alle Paaslelies die je plant. Als je de Paaslelies oogst, heb je kans dat je daarbij Blauwe Eieren vindt. Niet in elke Paaslelie vind je dus een ei - alleen soms! Voor de opdracht maakt het niet uit hoeveel Paaslelies je oogst; het gaat er enkel om dat je die 10 Blauwe Paaseieren vindt.

Een paneel verschijnt steeds als je een ei vindt. Hierop staat hoeveel eieren je al hebt gevonden.

Paaslelies hebben 10 uur nodig om te groeien, kosten 60 munten, en brengen 73 munten op. Je kunt ze niet gebruiken in een machine.

2. Vind 1 Bruin Paasei

Bij deze opdracht krijg je 3 mandjes te zien. Ook krijg je 1 sleutel. Slechts in 1 van de 3 mandjes zit het Bruine Paasei. Je kunt met de sleutel 1 mandje kiezen en openen. Hopen dat het meteen de juiste mand is natuurlijk. Want je kunt de sleutel maar 1 keer gebruiken...

Maar als je misgegokt hebt, niet getreurd: na een aantal uur krijg je gratis een nieuwe sleutel. Wil je sneller een nieuwe sleutel, dan kun je die kopen voor 6 Daalders, maar dat hoeft dus niet per se.

3. Krijg 10 Paarse Paaseieren van je buren
Dit ken je al: er is een Vragen-knop waarmee je direct deze paaseieren aan je buren kunt vragen, als gratis cadeau.

4. Vind 12 Gouden Eieren
De Paashaas heeft de Gouden Eieren verstopt op de boerderijen van je buren. Voor deze opdracht moet je dus bij je buren op bezoek. Daar moet je het land bemesten. De ene keer als je bemest, vind je een Gouden Ei, de andere keer niet. Verzamel op deze manier de 12 Gouden Paaseieren voor deze opdracht.

Een paneel verschijnt steeds als je een ei vindt. Hierop staat hoeveel eieren je al hebt gevonden.

Bij de beloning zit onder meer 200 OP.

5. Vind 3 Oranje Paaseieren
Alvast een klein voorproefje voor Koninginnedag misschien? Hoe dan ook, de Paashaas heeft 3 Oranje Paaseieren verstopt. Ze zitten in 3 van de 12 Schatkisten die je in deze opdracht te zien krijgt. Net als bij de Blauwe Paaseieren, moet je hier gokken. Je krijgt in het begin 1 sleutel, waarmee je 1 Schatkist kunt openen.

Je kunt de sleutel maar 1x gebruiken. Daarna moet je 12 uur wachten op een gratis nieuwe sleutel. Houd er dus rekening mee dat deze opdracht veel tijd kost: met superveel geluk duurt hij 3x12=36 uur, en als je superveel pecht hebt veel langer. Als je elke dag 1x Landleven speelt, duurt deze opdracht maximaal 12 dagen.

Wil je sneller spelen, dan kan dat: je kunt steeds een nieuwe sleutel kopen voor 6 Daalders.

Bij de belonging zit een mooie, unieke decoratie inbegrepen.

6. Vind 20 Groene Paaseieren
De Paashaas heeft deze paaseieren verstopt bij de konijnen. Als je hun Angorawol verzamelt, heb je kans dat je een of meer Groene Paaseieren zult vinden. Probeer op deze manier 20 Groene Paaseieren bijeen te sprokkelen.

Tip: zet een paar extra konijnen op je veld, zodat je in korte tijd meer Angorawol kunt verzamelen! Doe je dat niet, dan kan deze opdracht vrij lang gaan duren.

De eindbeloning voor deze Paasboom-opdrachten, is een Paas-landschap. Je moet deze ophalen in de Winkel. Je vindt de Landschappen bij Decoraties.

Veel succes en vooral veel Paasplezier!!

17 opmerkingen:

 1. Het is wel mogelijk om de opdracht binnen de tijd af te spelen als je bijvoorbeeld elke dag speelt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tis allemaal wel wat zeg pfff.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, weer eens wat anders, Ik heb er zin in. Laat maar komen die paaseieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een leuke opdracht,maar zou het nog leuker vinden als ik op het spel kan komen.Bij LL krijg ik constant een cirkel te zien met een uitroepteken erin en bij LL test word ik er steeds uitgegooid.
  Heb al van alles en nog wat geprobeerd van alles leegmaken pc uit en aan en noem maar op,maar niets helpt.Wel tig keer dat ik me weer moet aanmelden.Is er iets aan te doen zodat ik weer leuk door kan gaan met spelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik denk persoonlijk dat er véél zullen zijn die de opdracht niet zullen kunnen afmaken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het bemesten zal dus nu wel gedaan moeten worden. Leuk, want als mensen buren zoeken zegt bijna iedereen "ik bemest elke dag" de ervaring leert echter dat dit niet het geval is en al wil je zelf bemesten dan kun je bij veel mensen niet bemesten vanwege het hoge aantal kassen en/of veel te weinig land en veel te veel buren. De opdrachten vind ik persoonlijk wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik zou eigelijk op het gewone landleven spel op kunnen maar blijkbaar is er een stop want geraak er niet op !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dat de makers een leuk idee hebben bedacht. Wel 1 min punt zorg dat ll gewoon kunt laden zonder problemen vaak gebeurt het dat ik smorgens op kan en sniddags problemen heb met het laden van spel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij het 2e onderdeel hoefde ik geen aantal uur te wachten, maar kon ik gewoon de volgende mand openen. En toen daar ook niets inzat, kon ik ook gewoon de 3e openen waardoor de opdracht nu compleet is. Leuk, maar lijkt me niet de bedoeling.

  En moet je bij de laatste opdracht persé paaskonijnen hebben of voldoen gewone konijn ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het gaat zowel met gewone als met paaskonijnen

   Verwijderen
 10. Ik kan niet bij mijn buren komen. Ze staan niet onder aan de lijst met vrienden. Ik heb ze wel, want ze bemesten mij wel en ik kan ze ook cadeaus sturen, maar ik kan ze niet zien in de lijst. Hoe komt dat? Doe ik iets niet goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb vanmorgen met de opdracht oranje paaseieren een oranje paasei gewonnen. Moet nu volgens jullie uitleg 12 uur wachten tot ik weer een sleutel krijg en weer een mandje mag openen. Alleen staat er mij niet 12 uur maar 24 uur. Hoe kan dit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Datzelfde probleem heb ik ook bij mij begint hij ook af te tellen vanaf 24 uur

   Verwijderen
 12. Hallo,
  Ik ben met de 2e paas opdracht bezig. Heb 3x de sleutel gebruikt en alle 3 de manden zijn open. Echter krijg ik geen bruin paasei. Hoe kan dit?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voor diegene die problemen hebben om op Landleven te komen, met Google Chrome gaat het veel beter dan met explorer.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. er staat 12 kistjes openen maar op het plaatje staan er 8 hoe zit dat of als ze alle 8 open zijn komen er dan nog 4 bij

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik krijg iedere keer wel paarse eieren van mijn vrienden, maar hij slaat ze niet op!! dus iedere keer heb ik er weer 0

  BeantwoordenVerwijderen