donderdag 14 juni 2012

Hoe zit het nu met Landleven Test?

Beste boerinnen en boeren, we krijgen veel mails en berichten over de sluiting van Landleven Test. Tijd voor wat uitleg.

Test-versie, wat betekent dat?
Om te beginnen iets wat jullie eigenlijk allang wisten: Landleven Test is geen gewone Landleven, maar een testversie, bedoeld om nieuwe functies te testen voordat ze in de 'echte' versie online gaan.

Dit betekent dat Landleven Test nooit bedoeld is geweest als speel-spel voor een grote massa mensen. We hebben Landleven Test dan ook nooit gepromoot. Jullie hebben het spel helemaal zelf gevonden.

Inderdaad: velen van jullie vinden Landleven zo'n leuk spel dat, naast op de gewone versie, ook een boerderij is begonnen op Landleven Test. Dat is niet erg, zolang er maar niet te veel spelers op zitten. De testversie is immers niet bedoeld voor een grote massa spelers. De servers zijn daar dus ook niet op berekend.

Onlangs is de Landleven Test server door het grote aantal spelers overbelast geraakt. Spelers hebben dit ook gemerkt: het aantal fouten in de testversie ging nam de laatste tijd door het overmatige dataverkeer ernstig toe. Uiteindelijk hebben we daarom moeten besluiten om Landleven Test - alle Landleven Testen - af te sluiten voor publiek. Door succes ten onder gegaan, dus.

Hoe verder?
Dat is wat er is gebeurd. Nu de vraag: hoe verder?

Wij, de ontwikkelaars van Landleven, hebben echter toch graag een aantal spelers op de Test-versie van Landleven. Dat heeft voor ons belangrijke voordelen: jullie vinden meer fouten dan wij, omdat jullie nu eenmaal met meer zijn.

Landleven Testpanel
Daarom hebben we besloten om - op proef! - een Landleven Testpanel in te stellen. Twintig van jullie zullen hiervoor binnenkort worden uitgenodigd of kunnen zich binnenkort aanmelden. Dit gebeurt allemaal op Facebook.

Het Testpanel krijgt als enigen toegang tot Landleven Test. Om je vast een idee te geven: we zoeken mensen die dagelijks spelen en weten hoe ze bijvoorbeeld screenshots kunnen maken. Spelers in het testpanel moeten zich ervan bewust zijn dat ze Landleven Test in de eerste plaats spelen om te testen. Dit kan betekenen dat we soms dingen op je Landleven moeten veranderen om ervoor te zorgen dat je bepaalde nieuwe dingen ook echt kunt spelen. We verwachten dat je dan de fouten die je tegenkomt, aan ons rapporteert. Daarnaast verwachten we, in verband met onze promotie voor de 'echte' versie, ook de nodige discretie van ons Testpanel.

Zoals gezegd, is dit een proef. Landleven Test spelen is leuk, maar komt vanaf binnenkort dus met een stukje verantwoordelijkheid. En we hebben er het volste vertrouwen in dat jullie dit aankunnen!

Binnenkort hoor je hier meer over. Ondertussen wensen we alle boerinnen en boeren heel veel plezier op (de gewone versie van) Landleven!

22 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me wel heel erg leuk om de test versie te gaan spelen, ik ben er erg aan verslaafd en speel het heel erg veel.
    Dau als de tijd daar is geef ik me zeker daarvoor op.

    Gr Angelique Maassen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk!!!!! ik doe ook landleven en ben totaal niet verslaafd whahaha ik zit dagelijks paar keer per dag met verschillende accounts te spelen. dus als ik kan helpen bij fout van het spel doe ik dat graag :D
    Tevens ben ik ook op een andere site watcher waarbij ik dus ook screenshot moet maken,. kan ik goed mee overweg (Y)
    Ik hoop dat jullie mijn de kans geven om jullie te helpen bij de fouten die herstelt kunnen worden bij landleven,.. of informatie kan geven over hoe en wat,.. lijkt me een hele uitdaging om een handje bij te dragen in jullie spel.

    Ik hoop van jullie te mogen horen, want ik help de medemens graag waar ik het kan (Y)

    Mvg, Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mag ik een kritische kanttekening maken over het spel.....

    Sinds kort speel ik dit spel op FB, op Hyves speel ik het al veel langer en heb daar ook een grote boerderij. Het vervelende op de FB versie vind ik het kado systeem. Allereerst krijg ik wél de verzoeken van mijn medespelers te zien doch bij het accepteren en versturen gaat het fout. De verzoeken blijven in bovenin ( "verzoeken 2") staan en de ontvangen kado's komen niet in mijn kadobox terecht. Inmiddels zijn er al een aantal medespelers vanwege deze 'fout' afgehaakt. Als er dan toch getest gaat worden.....graag ook even aandacht hiervoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dit lijkt mij wel eens plezant om mee te maken. jullie mogen mij altijd vragen om dit te doen. alvast succes hiermee
    grtjs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel jammer dat test niet meer gespeeld kan worden. Ik vond het een uitdaging om het te spelen en te testen. Samen met andere spelers de opdrachten bespreken en "evalueren".
    Maar mochten jullie mensen zoeken laat het me maar weten ik werk er graag aan mee om Landleven te verbeteren cq uitbreiden.

    Groetjes Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bianca, kun je mij, Ada van Binsbergen, even een berichtje sturen zodat ik weet wie je bent? En daar even het bovenstaande bij willen zetten? Groeten, Ada

      Verwijderen
  6. ik voel me geroepen om dit te gaan doen jullie mogen me uitnodigen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jullie mogen mij ook benaderen voor het testen van het spel. Ik zit ook in het testpanel van Kieskeurig.nl dus ik weet wat er van en tast panel verwacht word. Over het algemeen zit ik de hele dag achter de laptop. Dus jullie mogen mij uitnodigen en mij vervolgens de instructie toe zenden...

    Groetjes Christa.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Christa, kun je mij, Ada van Binsbergen, even een berichtje sturen zodat ik weet wie je bent? En daar even het bovenstaande bij willen zetten? Groeten, Ada

      Verwijderen
    2. Hoe kan ik mee doen aan de testgroep en spel

      Verwijderen
  8. lijkt me leuk om dit te testen

    BeantwoordenVerwijderen
  9. interessant! Lijkt me leuk, maar ik snap ook dat dat voor heel veel spelers geldt! Succes met testen en kom op voor onze belangen en speelervaringen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ik voel me geroepen om dit te gaan doen jullie mogen me uitnodigen

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik wil wel meedoen om het te testen

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Als moderator van Landleven geef ik me op voor de toekomstige testversie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vergeten even te vermelden mijn naam: Ada van Binsbergen

      Verwijderen
  13. Carola landleven (facebook)15 juni 2012 om 06:14

    Kleine moeite, groot plezier. :) ik wacht af hoe ik me kan aanmelden....

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Goedendag, het is heel leuk als mensen zich hier aanmelden voor de testgroep, maar anoniem kan ik niet benaderen. Willen de mensen hier hun naam zetten, zodat ik een berichtje kan sturen? Met vriendelijke groeten,
    Ada van Binsbergen, moderator Landleven

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik zou ook graag willen mee helpen met Landleven Test, ik kan nu ook een screenshot maken! Ik speel alle dagen op verschillende Landlevens en ben altijd beschikbaar!

    Groetjes! Lutje Serdongs

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik zou graag willen meespelen maar er is iets met de server. Ik tik bij google in Landleven test en je komt automatisch op fb. Daar komt er op mijn scherm 'fout met de SSL-verbinding!' Wat betekent dat? Moet ik iets downloaden of niet ? Kan iemand helpen?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. hoe kun je op facebook eigenlijk aanmelden voor landleven test???
    ik ben een "actieve" landleven speler en ik zou het geweldig vinden om het spel te mogen testen...

    BeantwoordenVerwijderen
  18. als een van jullie mij zou willen mailen, dat zou geweldig zijn. mijn mail is: martijnmeulenbroek123454321@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen