vrijdag 24 februari 2012

Allerlei bezige bijen

Dit jaar is uitgeroepen tot Jaar van de Bij, en dat is ook in Landleven te merken! Er zijn intussen 4 verschillende Bijenkorven in de Winkel verkrijgbaar.

Van links naar rechts: de Superbijenkorf, de Sterrenbijenkorf en de gewone Bijenkorf, en de Provencaalse Bijenkorf.
Gewone Bijenkorf
De Gewone Bijenkorf kost 2.000 munten, en is de enige die met munten te koop is. De gewone Bijen bestuiven de Klaver, en maken elke 30 seconden een pot gewone honing.

Sterrenbijenkorf
De Sterrenbijenkorf kost 15 Daalders. Hij maakt hetzelfde als de gewone Bijenkorf, maar dan sneller: elke 20 seconden een pot honing.

Provencaalse Bijenkorf
Deze speciale Franse Bijenkorf kost 25 Daalders (tenminste, als-ie niet in de aanbieding is). de Franse bijen houden van Lavendel. ze bestuiven die en maken dan elke 20 seconden een pot Provencaalse Honing. Die heb je nodig om Parfum mee te maken.

Superbijenkorf
Deze bijen zijn van bijna alle markten thuis. Ze kosten dan ook het meest: 35 Daalders. Deze veelzijdige bijen bestuiven zo ongeveer alle bloemen. Ze doen het met Chrysanten, Rode Rozen, Witte Rozen, Blauwe Rozen, Tulpen en Lelies. Elke 20 seconden maken ze een pot gewone honing.

Overige bijen
Daarnaast loop je de kans om nog andere bijen tegen te komen in Landleven, zoals bijvoorbeeld de Valentijnsbijen of de Halloweenbijen. Dit zijn beloningen geweest in vroegere opdrachten. Deze bijen zijn niet in de winkel te koop.

3 opmerkingen:

  1. jammer dat je zo moeilijk aan daalders geraakt of dat je niet kan kiezen om ze met munten of met daalders te betalen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja inderdaad. Soms heb je de keuze en dat zou bij elk ding moeten kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik krijg geen honing meer. Heb zelf een extra Bijenkorf gekocht maar als ik erop druk krijg ik niks. Weet iemand hoe dit kan?

    BeantwoordenVerwijderen