woensdag 15 februari 2012

Tips bij de laatste Valentijnsopdrachten

Lieve Landlevers, op verzoek van jullie kant bieden we jullie een aantal ondersteunende tips voor de nieuwste Valentijnsopdrachten. Mocht je een probleem tegenkomen, misschien vind je hier het antwoord!

De 2e Valentijnsopdrachten bestaan uit 8 deel-opdrachten. Je vindt de tips hieronder per deel-opdracht.

1. Verzamel 6 Valentijnskaarten
Je kunt deze vragen als gratis cadeau van je buren. (Problemen met de teller? Mail ons op landleven.helpdesk@gmail.com en vermeldt zo duidelijk mogelijk het probleem. Vergeet de link naar je Facebook Profiel-pagina niet!)

2. Liefdesbord
Hier kom je vast zelf wel uit. :-)

3. Plant en Oogst 60 Liefdesrozen
Je vindt deze rozen in de tab met nieuwe dingen. Bij deze opdracht is OP inbegrepen bij de bonus.

4. Maak 120 Liefdestaarten
 • Gebruik hiervoor de grote Taartmachine (niet de taartmachine van de fruittaarten).
 • Ingredienten: Liefdesfruit, Bloem en Ei.
 • (Problemen met de teller? Mail ons op landleven.helpdesk@gmail.com en vermeldt zo duidelijk mogelijk het probleem. Vergeet de link naar je Facebook Profiel-pagina niet!)
5. Koop en voltooi de Liefdesfontein
 • Je kunt alle onderdelen vragen als gratis cadeau van vrienden. 
 • Let op met het geven van Sproeimonden. Als iemand de fontein niet bouwt of al af heeft, heeft die er helemaal niks aan, je kunt deze namelijk niet ruilen voor OP.
 • Bij deze opdracht zit OP bij de bonus inbegrepen.
6. Koop en voltooi een Teddybeer-machine
Je kunt de Vulbak en de 3 Handles krijgen met Daalders, de andere onderdelen kun je allemaal krijgen als gratis cadeaus van je vrienden. De bonus bevat 3 Daalders.

7. Maak 200 Roze Teddyberen
De machine staat in de Nieuwe Dingen-tab in de Winkel. Afbouwen niet nodig. 

8. Maak 250 Witte Teddyberen
Zie deel-opdracht 7.

In totaal heb je 13 Daalders nodig voor deze opdrachten, waarvan je er 3 terugkrijgt bij een bonus. Bedenk van tevoren of je dit ervoor over hebt!

Als je deze opdrachten hebt gedaan, zit er een lief dier in je cadeaubox! :-)

29 opmerkingen:

 1. Wel jammer dat je voor de juiste taartmachine eerst niveau 35 moet hebben. Mensen die nog niet zo lang spelen zijn bij voorbaat al afgeschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoelang heb je de tijd om deze opdracht te voltooien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry ik heb het verkeerd geschreven ik bedoel hoelang krjg je er tijd voor om de opdracht kunnen te vervullen?

   Verwijderen
 3. Jammer dat de makers er niet meer rekening mee houden dat het spel landleven is. Daar hoort geen teddyberen machine thuis. Maak iets mee groenten van de jaargetijden, en laat er dieren bijkomen, ezels die eten maar geen geld geven. En al die gedekte tafels het is geen woonwinkel maar een boerderij.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dag,
  Ik heb inderdaad in mijn schuur nu 55 sproeimonden staan waar ik niks mee kan. Kan ik daar op een of andere manier vanaf komen behalve toch maar de Valentijnsopdrachten uitvoeren? Of zit ik er voor de eeuwigheid van Landleven aan vast?
  vr. groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, gelukkig zit je niet voor eeuwig aan 55 sproeimonden vast. Je kunt ze nu ruilen voor 10 OP per stuk.

   Verwijderen
  2. Een opdracht die zo kort loopt waarin je zoveel moet doen 60 rozen oogsten, 120 liefdestaarten maken, 200 roze en 250 witte teddyberen maken. In één week is dat slavenwerk, het is toch een spelletje. Geef ons minimaal de mogelijkheid er twee weekenden aan te kunnen werken.

   Verwijderen
  3. dat is wel een hele korte tijd; ik moet nog 2 daalders hebben om de teddyberen machine af te krijgen, deze kan ik alleen krijgen door 2 levels te stijgen en dan nog moet ik alle teddy beren maken en daar heb ik dan nu geen tijd voor

   Verwijderen
 5. dag,
  Ik bedoel natuurlijk dat die sproeimonden in mijn cadeaubox staan.
  vr. groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dag,
   Ik zie net dat het probleempje al opgelost is. Fijn dat jullie er OP-jes van gemaakt hebben.
   vr. groet

   Verwijderen
 6. Jamer dat jullie niet bij de opdracht vermelden hoeveel daalders je moet gebruiken. Ik heb net 70daalders gebruikt om een groter landschap te maken voor alle tafels, machines etc en zit nu dus zonder. Ik kan voorlopig dus mijn taartmachine niet afbouwen.
  Is het niet een idee om voor dit soort dingen daalders of munten naar keuze te kunnen gebruiken. Het zou mij in ieder gevalverder helpen.
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De taartmachine voor deze opdracht is de grote taartmachine, en die is zonder daalders.

   We zijn van plan om voortaan wat meer informatie bij de opdrachten te geven wanneer ze verschijnen, onder andere over de vraag hoeveel Daalders het kost. Je kunt dan zelf beslissen of je eraan mee wilt doen of niet.

   Verwijderen
 7. hallo,
  ik heb net gekeken of het aantal daalders dat er bij staat wel klopt en dit is dus niet het geval. voor de taart machine heb je al 7 daalders nodig. ik las net dat je voor de teddybeer machine 3 handels nodig hebt en die kosten per stuk 4 daalders. handels in totaal dus 12 daalders en dan moet je de vulbak nog voor 1 daalder het totaal komt dan dus neer op 20 daalders. ik vind dit erg jammer vooral omdat ik geen daalders koop. ik persoonlijk vind dat de spelers een keuze moeten kunnen maken tussen daalders en munten. en als het dan zo nodig geld moet kosten maak de spullen die je met munten kunnen kopen duurder hierdoor duurt het langer voor de spelers het doel bereiken. maar zorg er wel voor dat de spelers een keuze hebben tussen met daalders of munten betalen. veel spelers willen namelijk geen daalders kopen of hebben hier geen geld voor.
  groetjes josje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet hiervoor de grote taartmachine hebben, niet de taartmachine van de fruittaarten. De grote taartmachine kun je bouwen zonder daalders.

   Voor de Teddybeermachine heb je 13 Daalders nodig: 4x3 voor de handles, en 1 voor dat andere onderdeel, totaal 13, niet 20. Maar je krijgt er 3 terug bij de beloning van deze opdracht. Dus per saldo kost deze machine je 10 Daalders.

   Je weet dat dagelijks inloggen je tot 10 D per week kan opleveren? (zie hiernaast bij de Veelgestelde vragen ---->)

   Verwijderen
  2. de grote taartmachine heb ik aangeschaft, en daar was ik toch echt daalders voor kwijt. De taartmachine van level 35 die is compleet. Daar hoef je geen daalders en spaarobjecten in te zetten.

   Verwijderen
  3. Idd, voor de grote taartmachine heb ik ook daalders moeten gebruiken !

   Verwijderen
  4. Excuus, je hebt gelijk, er is bij de grote taartmachine inderdaad 1 onderdeel dat je moet kopen voor 7 Daalders.

   Verwijderen
 8. ik heb helaas de taartmachine voor de fruittaarten gekocht, aangezien dat de enige taartmachine is die ik kán kopen (level 25). beetje jammer dat ik nu lees dat dat niet de goede is.... maar ach, heb bijna 7 daalders bij elkaar om die machine in werking te krijgen en dan kan ik in elk geval taarten gaan bakken. voordat ik de valentijnsopdracht heb afgerond ben ik nog wel even bezig dus, nog 10 levels te gaan? ik ben wel benieuwd hoe lang de opdrachten blijven staan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ergens hier boven is de vraag al een keer gesteld hoelang de opdracht blijft staan en er staat tot ongeveer 20 februari. ik ben dus gestopt met deze opdracht omdat ik dit niet ga halen ik zit nu in level 33 maar ik moet steeds meer punten hebben om het volgende level te halen. nu doe ik er ongeveer 2 tot 2,5 dagen over om een volgend level te halen. en aangezien het aankomende maandag al de 20ste is haal je het dus niet.
   de opdracht loopt dus nu nog tot ongeveer 20-2.
   ik weet niet of de makers van landleven dit langer gaan laten duren.

   groetjes josje (ik ben een speelster en dus niemand van landleven)

   Verwijderen
  2. Het is een Valentijnsopdracht, dus het spreekt voor zich dat we die niet tot heel lang na Valentijnsdag kunnen laten staan. We laten hem nu eigenlijk al iets langer doorlopen dan eigenlijk de bedoeling was. Maar ik zal je verzoek doorgeven, wie weet. Het zou wel helpen als nog een paar mensen ook met dit verzoek zouden komen.

   Verwijderen
  3. De taartmachine is vanaf level 10.

   Verwijderen
 9. hallo mensen van landleven,
  ik heb hierboven al een bericht geschreven met daarin een klacht. ik kwam daara er pas achter dat de opdracht dus tot 20-2 duurt ik vind dit erg jammer want nu weet ik dus zeker dat ik het niet ga halen om de opdracht af te maken aangezien ik dus geen daalders koop en dus wacht tot ik een level omhoog ga en tot ik weer op een week inloggen zit. ik red het niet eens om de taart machine optijd af te hebben. kunnen jullie de opdracht niet verlengen zodat ook de spelers die geen daalders kopen wel een eerlijke kans krijgen om de opdracht te voltooien.
  ik hoop snel een reactie te krijgen van jullie.

  Groetjes Josje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waarom zou je onder level 35 de taartmachine niet kunnen gebruiken? Ik zit op 32 en ben nu halverwege mijn liefdestaarten :). geen probleem, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat het aangepast is. Zie 2 berichten hierboven.

   Verwijderen
 11. erg jamm,er dat morgen de valentijns opdracht afgelopen is.

  ik ben bezig net de teddyberen machine maar heb hm nog niet compleet ivm de benodigde daalders..
  hier baal ik wel van had graag de valentijns koe willen hebben
  ik hoop dan ook dat de opdracht nog verlengt wordt.

  groetjes renée

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve mensen van Landleven,
  Zouden jullie de valentijn opdracht een paar dagen langer laten staan? Ik ben namelijk bezig met mijn laatste opdrachten. Ik heb daarvoor een aantal daalders moeten sparen en het is mij gelukt. Maar als het morgen al voorbij is dan is het voor niets geweest. Ik moet nog 200 valentijnkoekjes maken en dan is het bijna klaar.
  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De Valentijnsopdracht is nu verlengd tot op of rond donderdag...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zouden jullie voortaan bij de opdrachten aan kunnen geven hoelang deze nog loopt?
   Had vanmorgen eindelijk 6daalders voor het wijngaard bord, ben ik net halverwege met het maken van de kaas is de wijnopdracht ineens weg. Had ik dat geweten dan had ik het niet gedaan. Heb nu gewoon 6 daalders weggegooid! Beetje zonde.

   Verwijderen