vrijdag 17 februari 2012

Ideeën-update: Wat Landleven binnenkort te bieden heeft

Beste boeren, lieve boerinnen. Graag geven we een kleine update over hoe het staat met de massa's en massa's ideeën die jullie de afgelopen tijden aan ons hebben gestuurd. Natuurlijk blijft het jammer dat we niet gewoon alles kunnen invoeren. Sommige ideeën passen bijvoorbeeld niet in de programmatuur van Landleven, en ook hebben we te maken met het fenomeneen 'bazen', die soms gebruikmaken van hun veto-recht... Maar dan nog: zelfs als we maar 1 op de 10 ideeën kunnen uitvoeren, dan houden we meer dan genoeg over!

Eerst maar het slechte nieuws. Ideeën voor een handelsmarkt tussen boeren en boerinnen onderling zijn helaas echt te ingewikkeld om te kunnen invoeren. Ook het idee om in 1 klik meerdere velden van buren te kunnen bemesten, heeft het niet gehaald, evenals het idee om onderling machines te kunnen uitwisselen. Maar zoals gezegd, er blijft nog heel wat leuks over wat we wel gaan doen!

Opdracht-timer en Paard
Het goede nieuws is dat het binnenkort gemakkelijker wordt om (sommige) opdrachten over te slaan. Nu kan dat ook al, maar je moet dan een klein aantal Daalders betalen. Wat we aan het maken zijn, is een timer. Die timer komt op sommige opdrachten te staan. Elke opdracht die een timer heeft, kun je dan overslaan door simpelweg een paar dagen te wachten. Daarna verdwijnt de opdracht met de timer, en komt er een nieuwe voor in de plaats. Addertje onder het gras: als je een opdracht op deze manier laat verlopen, krijg je natuurlijk niet de bonus die erbij hoort.

Dit is NIET het Paard. Dit is de
Eenhoorn ("Boogschutter-paard")
dat we al in Landleven hebben.
Nog meer goed nieuws: er komt dan toch een paard aan! Niet alleen de Nederlanders en Vlamingen, maar ook de spelers van andere versies, hebben lange tijd keihard gelobbyd voor het Paard. Het probleem was steeds: wat gaat een Paard dan produceren? Een paard is immers te edel om een 'nutteloze' rol in Landleven te krijgen. En dus gaat het Paard een echt doel krijgen... wat, dat vertellen we als het zover is. En dat is (als alles goed gaat, dus nog onder klein voorbehoud) binnen enkele weken.

En daarnaast kunnen Landlevers van Level 42 of hoger binnenkort genieten van een lekkere boterham met... een produkt dat veel gegeten wordt door jongetjes die graag boer willen worden. En schaatser. Heel snel meer!

26 opmerkingen:

 1. goedendag ik speel ook op hyves landleven en met cadeautjes uitwisselen gaat het makkelijker dan hier zouden jullie daar eens over na kunnen denken of dat hier ook moegelijk is zou mooi zijn

  mvg frans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het heel erg jammer vinden als opdrachten met een timer komen. Het probleem is dan dat mensen zonder daalders (en niet de mogelijkheid hebben om te kopen) de meeste opdrachten niet meer kunnen uitvoeren.

  mvg
  liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kunnen ze dan toch ook niet omdat ze geen daalders hebben?

   Verwijderen
  2. het is juist beter want nu blijft een opdracht staan als je geen daalders hebt en met timer kan je hem "gratis"afkopen

   Verwijderen
  3. ik kan ook geen daalders kopen maar krijg elke week 10 stuks en deze gebruik ik voor de opdrachten. Als er een timer aanzit is dat niet meer mogelijk.wat dus voor mij en vele andere mensen die net zoals ik niet KUNNEN kopen erg jammer.... want met de opdrachten kunnen we niet meer meedoen.

   Verwijderen
  4. Het idee is momenteel om de timer op 3-4 dagen te zetten. Is dat te kort als je 10 Daalders per week verdient met inloggen?

   Verwijderen
  5. Ja dat is te kort. Ik krijg mijn daalders op maandag welke ik dus gebruik voor een openstaande opdracht. Als er nieuwe opdrachten komen dan heb ik dus geen daalders meer over voor 7 dagen.

   Verwijderen
  6. Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik was daalders aan het sparen om een geit te kunnen kopen om zo de geitenmelkopdracht te kunnen afronden. Vooral in het begin van het spel krijg je nog niet iedere week 10 daalders. Dan duurt het dus meerdere weken voordat je de geit bij elkaar gespaard hebt.
   Is het niet een idee om voor de opdracht waarbij nu de timer aanwezig is, na 3-4 dagen de speler de mogelijkheid te geven om de opdracht over te slaan of te laten staan. Dan kan iedereen zelf zijn keuze bepalen.

   Verwijderen
  7. Ja het is misschien een idee om elke week toch meer daalders te geven, inplaats van alleen maar tien op het eind! Misschien is het een idee

   Verwijderen
 3. ik heb ook land leven op hyves.
  en ook mijn man,die ik dan bewerkt.
  mijn zus ook op hyves ,mijn dochter ook .
  en ook mijn kleinkinderen.
  en dan is het zo leuk om cadeautjes te versturen.
  ik heb niet 1 machine,hoort apart in een schuur ,maar niet op het land.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste medewerkers van Landleven, hierbij wil ik graag een verzoek doen aan jullie om meer daalders beschikbaar te stellen. Is het bv. mogelijk 2 x per week daalders als dagbonus te geven? Ik kom nl. net iedere week daalders tekort om echt te genieten van het spel. Door de nieuwe missies en het kopen van machines lukt het me niet de slagroommachine en pizzamachine af te maken....Ik speel ook op landleven test en kan daar iedere dag tussen 17 en 21 uur extra klikken om wat meer daalders om handen te hebben, dit is zeer bevorderlijk voor het plezier in het spelen van landleven...10 daalders per week en dan iedere level 1, daar red ik het niet mee, daalders kopen wil ik niet...volgens mij maken jullie niet alleen mij er blij mee door mee daalders te verstrekken, ik lees hier veel over...het is net te krap allemaal....groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo landleven buren, ik begrijp jullie standpunt over het daalders kopen. Maar als je een goed grafisch spel in de winkel koopt, nu in Holland zijn deze spellen ook 50à 60 euro. Hier heb je nooit update's bij, èèn keer uit gespeeld ben je met zo'n spel klaar. Bij Landleven zijn er dagelijks medewerkers bezig om steeds nieuwe dingen voor het spel te maken en te bedenken.
  Een Hollandse landleven speler.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi. Sorry om te zeggen maar ook een spel in de winkel kan ik mij al jaren niet veroorloven. Ik ben ook van ned. afkomst maar woon in het buitenland en heb altijd in ned. gewerkt. Met andere woorden geen recht om ned. bijstand en ook geen recht op bijstand in het land waar ik woon. Ik leef op voedselbonnen en heb dus absoluut geen geld om te kopen.
   Sorry maar er zitten heel veel mensen zoals ik in de problemen.

   Verwijderen
  2. Maar je hebt nog wel de luxe van internet en een computer.. dus voedselbronnen..? dan zou ik eerder internet de deur uit doen, zodat ik wel te eten heb ;) Wil niet vervelend doen, maar zo is het wel. En het is ook logisch dat je in het buitenland geen Nederlandse uitkeringen krijgt, als je dat niet woont. Sommige nederlanders die hier wonen en jaren en jarenlang keihard hebben gewerkt, en dan ineens hun baan kwijt raken, zelfs die krijgen soms geen uitkering of bijstand. Die doen als eerste dit soort dingen weg, om te kunnen eten.

   Verwijderen
  3. waar slaat dat nu op Internet heb je nodig om te solliciteren, voor de kinderen voor school, dat is allang geen luxe meer, al niet meer sinds het verplicht gesteld is in het onderwijs en op de sollicitatiemarkt, ga met je tijd mee zeg

   Verwijderen
 6. Beste landleven,
  is het geen goed idee als er bij het plaatsen van een timer een aan/uit vinkje wordt gekoppeld? Dan kan iedereen zelf de keuze maken om een opdracht uit te voeren (met tijd voor daalders sparen) of een opdracht te laten verlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We moeten natuurlijk niet vergeten wat het doel van de makers is n.l. geld verdienen. Dat is natuurlijk helemaal niet erg want zij doen ook veel aan ontwikkeling van de software e.d. en dan mag je dus best geld mee verdienen. Het is natuurlijk een heel leuk spel, wat ik met plezier ook al een tijd op Hyves speel, maar alle lol kost nu eenmaal geld. Als je vooruit wilt met de boerderij wél en als je het beperken wilt NIET.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Uhh misschien kan het paard haver eten en dan gebruiken om te mesten bv champions(groeien namelijk ook met paardemest)en dan bv dat die sneller klaar is 50% of 25 %.
  Groet gré

  BeantwoordenVerwijderen
 9. eigenlijk wil ik alleen maar de makers van landleven ook vertellen wat voor een leuk spel ze hebben gemaakt. We spelen met bendes vreemden samen terwijl we elkaar op straat nog niet hallo zeggen meer tegenwoordig.

  Het blijft een spel en ja in de winkel betaal je ook voor een goed spel, en al helemaal 1 waar je zolang plezier van hebt. en ja er zitten wat bugs in af en toe, maar wat wil je als je met zoveel mensen samen speelt en met zoveel mensen eisen stelt. Wat ik eigenlijk af en toe eens wil zeggen is bedankt. Bedankt voor het spel, voor de gratis daalders munten en meststoffen iedere week weer. En ook voor alle leuke opdrachten steeds maar weer.

  en tegen alle mopperaars: pffffffffffffffff van zoveel zeuren wordt je snel oud. adem in en adem uit. storing en vasthangen van een spel is vervelend maar ligt soms ook gewoon aan het gebruik van een verkeerde browser of andere dingen. Het volgooien van groepen met gezeur helpt daar niets bij. het demotiveert alleen andere spelers. groetjes xxx maya (facebook landleven buurtje)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi Maya, ik kan het niet meer dan volledig eens met je zijn, als je er echt bij stil gaat staan hoe het allemaal werkt is het fenomenaal, het groeit en bloeit waar je bij staat, en je kan er dingen mee maken, ja ik weet het is niet echt, maar het lijkt wel heel echt, en ja soms gaat het niet helemaal zoals het moet, niet raar als er zoveel mensen tegelijk aan 1 spel zitten.

   ik hoor heel veel mensen zeggen, ja hoor ga geen geld uitgeven aan een virtueel spel, maar wat is het verschil met een spel wat je koopt in de winkel of welke andere manier van plezier maken dan ook, een avondje in de kroeg is duurder.

   en idd makers van landleven, top spel

   groetjes van Angela

   Verwijderen
 10. Beste redactie,
  Hier een paar suggesties voor wat machines:
  Patatkraam - aardappels verbouwen en aan machine toevoegen
  Soepmachine - tomaten voor tomatensoep - asperge voor aspergesoep - pompoen voor pompoensoep
  IJsmachine - aardbeien voor aardbei ijs - citroen voor citroen ijs - chocolade voor chocolade ijs

  Een krenteboom
  Toevoegen aan broodmachine samen met meel ei melk
  krentebrood

  Suikerbrood toevoegen aan broodmachine - meel ei melk en suiker

  Ik hoop dat ik jullie op weg heb geholpen met deze suggesties.. uiteraard op voorbehoud.

  Met vriendelijke groeten
  Hetty Landleven

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Landleven

  Ik zal wel fout zitten met mijn vraag maar zoek me suf waar ik het dan wel kan vragen.

  Vandaag kreeg ik de opdracht van 16 gitaren vragen,nu is dat op zich zelf geen probleem omdat ik weet aan wie ik ze kan vragen.:)Maar nu heb ik die dus gevraagd en wat ontvang ik?Druiven hahahahahaha.
  Nu heb ik ook wel druiven gevraagd,maar dat doe ik aan de buren vragen en niet aan vrienden.
  Kan het zijn dat er iets fout is gegaan in het spel?

  Alvast bedankt voor het antwoord,Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als je alle opdrachten hebt gedaan van de laatste opdracht dan (die hele riedel wel erg leuk trouwens),krijg je dan nog zo iets van een cadeau of iets dergelijks.Want bij de andere opdrachten kregen wij dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Landleven,

  Zou het ook mogelijk zijn om bij de buurtjes de bomen te oogsten? Zodat je ook bij buren die alles in kassen hebben staan, toch wat munten en xp kan verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen